TAPAHTUMAT

Hyeena järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia hengareista bileisiin!

Tunnetuimmat ja railakkaimmat tapahtumamme ovat Hyeena loves the 90’ish eli Ysäri -bileet sekä Vappuisin järjestettävä Wabuseikkailu Kuopion HopLopissa. Erilaisten bileiden lisäksi Hyeena järjestää syksyisin syysexcut (yleensä mennään Kuhmon metsiin mökkeilemään) ja keväisin kevätexcut johonkin Suomen yliopistokaupungeista. Kevätexcuilla päästään siis tutustumaan toisiin kampuskaupunkeihin ja yliopistoihin. Kokonaan alkoholittomina tapahtumina Hyeena järjestää useampaan kertaan vuodessa Hengarit eli hengailuillat, joissa voi seurustella, pelata lautapelejä, ihan mitä vain! 

Hyeena loves the 90'ish eli Ysärit

Hyeena järjestää perinteiset Hyeena loves the 90’s eli Ysäri -bileet kahdesti vuodessa tanssittaen opiskelijoita ysäri- ja 00-lukujen tahdissa. Näissä bileissä on lupa pukeutua teeman mukaisesti! Ysäreiltä saat mukaasi myös teemaan sopivan haalarimerkin.

HopLop – Wabuseikkailu

Vappu on opiskelijan parasta aikaa, minkä kunniaksi Hyeena järjestää Wabun leikkisimmät bileet Kuopion HopLopissa. Mikäpä olisi parempi tapa karistella stressit pois kuin pallomeressä pyöriminen taikka trampoliinin tallaus!

Suojakännit

Suojakännit järjestetään vuosittain päivää ennen yliopisto-opintojen alkua. Tapahtumassa fuksit pääsevät tapaamaan ensimmäistä kertaa toisensa ja Hyeenalauman sekä lievittämään ensimmäisen päivän jännitystä. Myös vanhat Hyeenat pääsevät ulvomaan kesän kokemuksia ja suojautumaan syksyn rientoja varten. 

Tutustumisilta

Ensimmäisen päivän jälkeen Hyeenalauma suuntaa tutustumisiltaan Bar Nousuun. Tutustumisillassa pääset tutustumaan sekä ymppiin että fyysikoihin, juuri aloittaneisiin fukseihin sekä vanhempiin opiskelijoihin. Luvassa on mm. tuutoreiden järjestämää viihdykettä sekä leppoisaa yhdessäoloa lauman kanssa. 

Tutustumisillassa julkistetaan myös menneen lukuvuoden Vuoden Fuksi!

Kastajaiset

Kastajaisissa fuksipallerot suorittavat älykkyyttä, nopeita hoksottimia ja paineensietokykyä testaavia rasteja sekä heidät seremoniallisesti vihitään osaksi Hyeenalaumaa. Rastikierrosta seuraa fuksien palkitsemisia sekä koko illan kestävät bileet.

Kastajaisissa pidetään haaskaa laamassa!

Kostajaiset

Kostajaiset ovat kuin kastajaiset, mutta toisinpäin! Kostajaisissa fuksit pääsevät pitämään rasteja vanhemmille opiskelijoille eli kostamaan kaiken mitä ovat kokeneet kastajaisissa. 

Kostajaiset järjestetään yhdessä ainejärjestö Kultin kanssa ja fuksit pääsevätkin harjoittelemaan tapahtumanjärjestämistä heti syksyllä! 

Sitsit

Hyeena järjestää vuodessa useita Sitsejä eli Akateemisia pöytäjuhlia, joissa lauletaan sitsilauluja, nautitaan seurasta ja virvokkeista sekä vähän myös syödään kun ehditään. Hyeenan järjestämiä sitsejä ovat muun muassa fuksisitsit heti syyskuun alussa, darrasitsit ja pikkujouluvuosijuhlasitsit. Hyeena sitsaa myös muiden ainejärjestöjen kanssa Kuopiossa ja muissa Suomen yliopyliopistokaupungeissa.

Liikuntatapahtumat

Hyeena järjestää erilaisia lajikokeiluja sekä liikutuksia.  Lajikokeiluilla lähdemme tutustumaan uusiin lajeihin ja liikutuksilla lähdemme liikkumaan yhdessä esimerkiksi vaeltamaan.

Hyeenalla on lisäksi jokaviikkoinen liikuntavuoro. Hyeenan liikutus -WhatsApp ryhmässä käydään tulevien liikuntavuorojen lajien valinta ja lisäksi keskustellaan erityisesti tulevista liikuntatapahtumista.

Hengarit

Hengarit ovat Hyeenan alkoholittomia hengailuiltoja, joissa pääset muun muassa seurustelemaan, pelailemaan lautapelejä, ihan mitä vain! Hengareiden teemat vaihtelevat ja jokaisen Hyeenan on mahdollista ehdottaa, että mitä hengareilla tehdään. Hengareita järjestetään vuodessa useampia. 

Teemasta riippumatta hengareissa on tärkeintä syöminen ja hengailu Hyeenalauman kanssa!

Syysexcut

Syysexcut ovat syksyisin järjestettävät excut, jolloin lähdemme Hyeenalaisten kesken mökkeilemään. Jännitystä kaipaavan ei tarvitse lähteä safariajelulle avoautossa, vaan riittää, että uskaltautuu hyeenalauman kansoittamaan pirttiin hämmästelemään sitä elivoimaa, jolla nämä älykkäät idealistit ja tiedetaivaan kirkkaana tuikkivat tähdet vapauttavat itsensä ihmisenä olemisen tuskasta äärimmäisen solidaarisen yhteishengen  merkeissä.

Vuosijuhlat

Hyeena järjestää vuosijuhlat 5 vuoden välein, jolloin juhlistamme Hyeenaa, palkitsemme ansioituneita Hyeenoita ja nautimme hyvästä ruuasta sekä juomasta akateemisia juhlalauluja unohtamatta. Vuosijuhlien jälkeisenä päivänä on akateeminen silliaamiainen eli sillis.

Pikkujoulut

Hyeenan pikkujoulut ovat joka vuosi, vuosijuhlavuotta lukuunottamatta, järjestettävä tapahtuma, jossa juhlistamme Hyeenaa hieman hienomipien sitsien merkeissä. Pikkujouluilla sitsaamisen lisäksi nautimme ruasta, juomasta ja palkitsemme ansioituneita Hyeenoita.

Kevätexcut

Kevätexcut ovat keväisin järjestettävät excut, jolloin lähdemme tutustumaan johonkin Suomen yliopistokaupungeista. Kevätexcuilla käymme tutustumassa paikallisiin yrityksiin yritysvierailun merkeissä ja ainejärjestöihin tapahtuman merkeissä. 

Jouluristeily

Luonnontieteilijöiden jouluristeily on Afterlecturen järjestämä tapahtuma, jolloin lähdemme muiden Suomen luonnontieteilijöiden kanssa risteilemään. Ennen jouluristeilyä järjestetään perinteinen lippujen jonotustapahtuma, sillä ainejärjestöt saavat tietyn kiintiön risteilylle.

Haalarikastajaiset

Haalarikastajaiset pidetään perinteisesti alkuvuodesta, kun fuksien haalarit ovat saapuneet ja vihdoin koittaa se hetki, kun fuksipallerot luopuvat pentukarvastaan ja siirtyvät täysikasvuisten aikuisten hyeenoiden joukkoon.