Fuksisanasto

Hyeenahuone

Hyeenahuone, joka on kaikkien hyeenoiden vapaassa käytössä, löytyy tällä hetkellä Melanialta Soveltavan fysiikan laitoksen sokkeloista. Hyeenahuoneelta löytyy opiskeluun liittyvää materiaalia, sohva, kaksi tietokonetta ja pientä ajanvietettä sekä usein ihmisiä. Onpa siellä myös jääkaappikin, jonne voi viedä evästä pitkää opiskelupäivää varten. Huoneelle voit tulla viettämään aikaa luentojen välissä ja nauttia kahvia Hyeenan punaisesta kahvinkeittimestä.

Haalarit

Hyeenan tunnistaa pirteästä punaisesta haalarista, jonka selkää koristaa nimikkoeläimemme kuva. Haalarit ovat helppo valinta bileasuksi, käytännölliset laskiaismäessä ja vapun riennoissa, ehdottomat excuilla, luovat yhteisöllisyyden tunnetta ja onhan ne nyt h*lkkarin komeatkin! Haalareiden tilaus hoidetaan syksyn fukseille tuutoreiden ja hallituksen avustuksella.
 
Uudet haalarit täytyy luonnollisesti myös vihkiä käyttöön sopivin rituaalein. Tätä varten vietetään erityisiä haalarikastajaisia. Kastamisen jälkeen uutukaiset haalarit saavat erityisen kastemerkin.

Haalareista lämmin kiitos kuuluu myös opiskelijayhdistyksen toimintaa tukeville yrityksille!

Excut

Excursio eli ”opintomatka”. Syksyllä tehdään syysexcu mökille luonnonhelmaan, perinteisesti Kuhmoon. Kevätexculla vieraillaan joissakin aloihimme liittyvissä yrityksissä ja suunnataan toisten ainejärjestöjen vieraaksi. Lisäksi voidaan järjestää muita lyhyempiä vierailuja yrityksiin.

Hyeenan Murinaa

Hallituksen sähköinen tiedote ajankohtaisista asioista jäsenistölle. Murinaan on koottu tietoja kokouksissa päätetyistä ja muuten työn alla olevista asioista. Murinasta löytyy muun muassa Hyeenan tulevat tapahtumat!

Hyeenan sähköpostilista eli Laumalista

Kaikki uudet jäsenet liitetään laumalistalle automaattisesti jäsenmaksun kirjauduttua. Listan kautta kulkevat ajankohtaiset tiedotteet, Murinat ja kokouskutsut.

Kastajaiset

Hyeenan oma, tuutoreiden ja vanhempien opiskelijoiden järjestämä ilta tuoreille hyeenanpennuille ei fukseille rastien ja vapaamuotoisen hauskanpidon merkeissä. Perinteikäs tapahtuma, josta kukaan varttuneempikaan hyeena ei halua jäädä paitsi!

Kaupunkisuunnistus

Koko ylioppilaskunnan yhteinen tapahtuma, viihteellinen Kuopion kaupunkiin tutustumiskisa, joka suoritetaan pienryhmissä, eri ainejärjestöjen tehtävärasteja kiertäen. Järjestetään heti alkusyksystä. Mainio tapa tutustua tuutoriryhmääsi!

Kostajaiset

Tapahtuma, jonka ohjelmasta ja järjestelyistä vastaavat puolestaan fuksit. Kostajaiset järjestetään yhdessä Kultin kanssa. Hyeenan ja Kultin tuutorit ohjeistavat Kostajaisten suunnittelun alkuvaiheessa.

Tämä kuuluu myös niihin must-tapahtumiin, jota ei kannata missata!

KV-tuutori

Vaihto-opiskelijoiden tuutoreita kutsutaan KV-tuutoriksi. Lisätietoja toiminnasta yo-kunnasta tai omalta KV-vastaavaltamme.

Tutustumisilta

Syksyn alussa fukseille ja kaikille muille kiinnostuneille järjestettävä tutustumisilta, jossain Kuopion keskustan ravitsemusliikkeessä. Tutustumisillan vetävät Hyeenan tuutorit ja fukseille sekä vanhemmille Hyeenoille on järjestetty yhteistäohjelmaa. Hyeenan hallitus tulee myös esittäytymään tutustumisillassa. Tämä on myös vanhuksille oiva tilaisuus vaihtaa kuulumisia tovereiden kanssa kesän jälkeen.

Tuutori

Jokaisella pienryhmällä on oma tuutori, joka on fuksin tuki ja turva opintien alussa. Neuvoo ja opastaa fuksipalleroita talon tavoille. Tuutorin neuvoja kannattaa uskoa, mutta kaikkea ei kannata ottaa liian vakavasti!