HYEENAN FUKSI-INFO

Tietopaketti opiskelijaelämän alkuun kampuksella ja kampuskaupungissa

Perehdy UEF:in uuden opiskelijan verkkomateriaaliin. 

Lue lisää: Uuden opiskelijan verkkomateriaali

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Tutustu UEF:in Digistartti-perehdytykseen. Digistartti-perehdytyksen tavoite on helpottaa tutustumistasi Itä-Suomen yliopiston digitaalisiin opiskeluympäristöihin jo ennen opintojesi alkua.

Lue lisää: Digistartti-perehdytys

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Perehdy oppiaineesi materiaaliin. Smart Start -opas on opiskelijan oppiaine- ja koulutuskohtainen materiaali.

Lue lisää: Smart Start -oppaat

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Perehdy KAMUUn. Kamu on koko ajan kehittyvä opiskelijoiden tietopankki, josta löytyvät kaikille opiskelijoille yhteiset ohjeet, palvelut ja tiedotteet.

Lue lisää: Kamu

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Opiskelijoille luodaan opiskelijasähköposti automaattisesti. Sähköposti luodaan Microsoftin Office 365-ympäristöön ja sähköpostiosoite on muotoa tunnus@uef.fi . Opiskelijasähköposti on ensisijainen sähköposti yliopiston sisäisessä viestinnässä ja palveluissa, joten sitä on hyvä seurata aktiivisesti. Jos haluat välttämättä käyttää muuta sähköpostia, voit ohjata opiskelijasähköpostin henkilökohtaiseen sähköpostiin.

Lue lisää: Kamu/UEF-käyttäjätunnus

Lue lisää: Kamu/microsoft365

(Linkit avautuu uuteen välilehteen)

ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta on opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö. Ilmoittautuessa läsnäolevaksi ja maksaessasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun, liityt automaattisesti ISYY:n jäseneksi. ISYY valvoo opiskelijoiden etuja ja tarjoaa vapaa-ajan toimintaa, tapahtumia, liikuntapalveluita ja vaikutusmahdollisuuksia.

Lue lisää: ISYY

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Seuraa yliopiston ja ylioppilaskunnan opiskelijaviestintää.

Yliopisto: UEF:in opiskelijaviestintä

Ylioppilaskunta: ISYY:n viestintä

(Linkit avautuu uuteen välilehteen)

Yammer on sosiaalisen verkostoitumisen palvelu, jota käytetään yksityiseen viestintään organisaatioiden sisällä. Yammer on Itä-Suomen yliopiston virallinen tiedotuskanava. Yammerissa ilmoitetaan mm. tarjolle tulevista kursseista, avoimista työ- ja kandi/gradupaikoista. 

Lue lisää: Kamu/microsoft365

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lataa Tuudon mobiilisovellus ja käy läpi tuudon orientaatiopolku. Tuudo on opiskelijoiden avuksi
rakennettu mobiilisovellus, jonka kautta näet esim. lukujärjestyksesi, opintosuorituksesi, kampuskartat, ravintoloiden ruokalistat ja julkisen liikenteen aikatauluja. Tuudoon saat myös lisättyä opiskelijakorttisi.

Lue lisää: Kamu/Tuudo

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lataa virallinen digitaalinen opiskelijakortti. Tämä on todistus voimassaolevasta opiskelijatodistuksesta. Digikortti toimii mm. Frank app-, Pivo- ja Tuudo-sovelluksessa.

Voit myös halutessasi hankkia muovisen opiskelijakortin. Muovisen opiskelijakortin saat käyttöösi Frankilta. Voit käyttää sekä digitaalista että muovista opiskelijakorttia tai vain toista niistä.

Lue lisää: ISYY/opiskelijakortti

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Opiskelija-alennukset, tapahtumat ja muu tärkeä Kuopiosta. Opiskelijakorttia kannattaa hyödyntää melkein joka paikassa. Opiskelijaravintoloissa saa lounaan opiskelijahintaan opiskelijakorttia näyttämällä. Kuopiossa on opiskelijahintaisia ravintoloita myös muualla kuin koululla.

Lue lisää: Opiskelijan Kuopio

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Slice on Suomen suurin opiskelijaetupalvelu, jonka edut ovat opiskelijajärjestöjen jäsenyyden takana. Palvelu kokoaa noin 3 000 yrityksen opiskelijaedut halki Suomen. Pääset sovelluksen avulla hyödyntämään Opiskelijan Kuopio.fi sivustolla näkyviä alennuksia ja monissa muissa kaupungeissa olevia alennuksia.

Sovellus on Hyeenan varsinaisille jäsenille maksuton, mutta ei sisällä virallista opiskelijakorttia. Kortti oikeuttaa sovelluksen opiskelijaetuihin, mutta ei oikeuta Kelan, Matkahuollon tai VR:n etuihin. Hyeenan varsinaisille jäsenille käyttöoikeus voidaan myöntää 5 vuodeksi opintojen aloituksesta.

Lue lisää: Hyeena/yhteistyö

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Hyeena ry on oma ainejärjestösi. Liity Hyeena ry:n jäseneksi. Liittymällä Hyeenan jäseneksi saat esimerkiksi kantaa ainejärjestömme upeita punaisia haalareita ja sinun on mahdollista ottaa Slice.fi -sovellus käyttöön.

Lue lisää: Hyeena/liity jäseneksi

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Tutustu tuutorikäytäntöihin, jossa on vertaistuutoroinnista eli uusien opiskelijoiden tuutoroinnista asiaa. Lisäksi kerrotaan mitä tulee tehdä, jos ei pääse osallistumaan ensimmäisiin tuutoritapaamisiin.

Lue lisää: Kamu/vertaistuutorointi

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Kirjaudu Ylioppilaiden terveydenhuoltopalveluiden Self-verkkopalveluun. Self-verkkopalvelu on opiskelijan verkkopalvelu terveysasioiden hoitoon.

Lue lisää: YTHS

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse.

Lue lisää: Kela/korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Vastaa terveyskyselyyn YTHS:n Self-verkkopalvelussa. Ensimmäisen vuoden opiskelijana saat kutsun
terveystarkastukseen, joka koostuu terveyskyselystä ja tarvittaessa terveydenhoitajan ja/tai suunterveyden ammattilaisen vastaanotosta.

Lue lisää: YTHS/terveystarkastukset

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Opintopalvelut vastaavat opintohallinnon palveluista ja tuesta, tuottaa opiskelijoille ja henkilökunnalle tieto- ja
viestintätekniikan sekä yliopistopedagogiikan ja opiskelutaitojen koulutusta, koordinoi kansainvälistä
liikkuvuutta, sekä ura- ja ohjauspalveluita. Palveluita ovat esimerkiksi kansainväliset liikkuvuus- ja
opintopsykologipalvelut.

Lue lisää: Kamu/opintopalvelut

Tutustu kampusrakennuksiin, tiloihin ja aukioloaikoihin.

Lue lisää: UEF/Kuopion kampus

Nyt voit käydä kiertämässä myös itsenäisesti tai vaikka kaverin kanssa kampussuunnistuksen, joka auttaa sinua
tutustumaan kampusalueeseen ja kampuksen palveluihin.

Kampussuunnistus: Kamu/kampussuunnistus

(Linkit avautuu uuteen välilehteen)

Kuopion kampuksen pysäköinti on maksullista syyskuusta toukokuuhun ma-pe klo 7-16. Tutustu pysäköintialueisiin ja muihin pysäköintikäytäntöihin.

Lue lisää: UEF/Kuopion kampus

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Vilkku mobiililippu sovellus:

Sovelluksen avulla voit ostaa Kuopion joukkoliikenteen lippuja. Lisäksi voit hakea sovelluksella lähtöpaikkaa, linjaa tai pysäkkiä kartalta sekä asettaa määränpään, jolloin sovellus näyttää sinulle reittiehdotukset ja bussit.

Waltti-matkakortti:

Edullisin ja kätevin maksutapa bussissa. Opiskelijat kulkevat busseissa alennettuun hintaan Waltti-matkakortin opiskelijalipulla. Waltti-matkakortin saat palvelu- tai lipunmyyntipisteessä esimerkiksi Kuopion torin laidalla sijaitsevasta SOKOS- kioskista. Sen jälkeen voit ladata matkakortin netissä tai latauspisteissä kortin voimassaoloaikana. Voit valita otatko kausi- vai arvolipun. 

HUOM! Kortin opiskelija-alennus täytyy päivittää aina uuden lukukauden alkaessa paikan päällä palvelupisteessä.

Lue lisää: Vilkku/Kuopio/liput ja matkakortit

Katso lipunmyyntipisteet: Vilkku/Kuopio/lipunmyyntipisteet

(Linkit avautuu uuteen välilehteen)

Kuopion kampuskirjasto löytyy Snellmannialta. KYSin tieteellinen kirjasto on Itä-Suomen yliopiston lääke- ja terveystieteellinen kirjasto ja löytyy Puijon sairaalalta.

Rekisteröidy kirjaston asiakkaaksi. UEFn opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston e-kirjoja ja muita e-aineistoja UEF-primon kautta UEF-tunnusten avulla.

Lue lisää: UEF/kirjasto

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Muovisen kirjastokortin tarvitset vain, jos haluat lainata painettuja kirjoja. Rekisteröidyt asiakkaat voivat noutaa
kirjastokortin kirjastosta kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kera, kun ovat saaneet viestin, että kortti on valmis.


HUOM! Kirjastokortti kannattaa hommata. Helpottaa huomattavasti myös mm. tulostamista

Tulostimia löytyy mm. Snellmanian kirjastosta ja Canthian Opparista. Opiskelijana saat tietyn verran tulostussaldoa joka lukuvuoden alussa. Tulostimelle kirjaudutaan omilla UEF-tunnuksilla (UEF-käyttäjätunnus ilman @uef.fi-loppuosaa ja salasana). Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjätunnus ja salasana on näppäiltävä tulostimen näytön kautta, tämän jälkeen voit kytkeä esim. kirjasto- tai opiskelijakorttisi tiliisi. Jatkossa tulostimelle kirjautuminen onnistuu nopeasti käyttämällä kytkettyä korttia tulostimen sirulukijassa. Tulostussaldoa voi ostaa tarvittaessa verkosta.

Lue lisää: Kamu/tulostus

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Oppari on opiskeluun tarkoitettu itseopiskelutila ja IT-tukipalvelu. Sieltä löytyy tiloja mm. hiljaiseen sekä ryhmässä opiskeluun, tietokoneita ja tulostimia. Palvelutiskiltä saa henkilökohtaista opastusta IT-ongelmiin. 

Lue lisää: Kamu/oppari

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Kielikeskus vastaa yliopiston tutkintoihin kuuluvista kieli- ja viestintäopinnoista. Pakollisten kurssien lisäksi kielikeskus tarjoaa vapaavalintaisia kursseja.

Lue lisää: UEF/kielikeskus

(Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit lähteä opiskelemaan tai harjoitteluun ulkomaille tai kansainvälistyä kotikampuksella. Ulkomailla suoritetut opinnot yleensä hyväksiluetaan kotiyliopiston tutkintoon kuuluviksi, joten opiskeluaika ei juuri pitene vaihdon takia. Sinun tulee olla suoritettuna vähintään yhden lukuvuoden opinnot, jotta voit lähteä vaihtoon. Kaikille vaihtoon lähteville myönnetään myös apuraha.

Kotiyliopistolla voit hankkia kansainvälistä kokemusta esimerkiksi toimimalla kv-tuutorina, eli vaihto-opiskelijoiden tuutorina.

Lue lisää: Kamu/vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen

Kv-tuutorointi: Kamu/kv-opiskelijoiden-tuutorointi

(Linkit avautuu uuteen välilehteen)