Skip to content

Fuksisanasto

Pieni fuksisanasto

 

Ainetuutorointi

Pidemmälle opinnoissaan ehtineiden opiskelijoiden pitämää tuutorointia tietyistä kursseista (esim. MAP, JAN), tarjolla vertaistukea, kenties tukiopetusta ja vinkkejä tehtävien ratkaisemiseen.

Excut

Ekskursio eli ”opintomatka”. Syksyllä tehdään syysexcu mökille luonnonhelmaan, esimerkiksi Metsähallituksen mökille. Kevätexculla vieraillaan joissakin aloihimme liittyvissä yrityksissä ja suunnataan toisten ainejärjestöjen vieraaksi. Lisäksi voidaan järjestää muita lyhyempia vierailuja yrityksiin.

Haalarit

Hyeenan tunnistaa pirteästä punaisesta haalarista, jonka selkää koristaa nimikkoeläimemme kuva. Haalarit ovat helppo valinta bileasuksi, käytännölliset laskiaismäessä ja vapun riennoissa, ehdottomat excuilla, luovat yhteisöllisyyden tunnetta ja onhan ne nyt h*lkkarin komeatkin! Haalareiden tilaus hoidetaan syksyn fukseille tuutoreiden ja hallituksen avustuksella. Haalareista lämmin kiitos kuuluu myös opiskelijayhdistyksen toimintaa tukeville yrityksille! Uudet haalarit täytyy luonnollisesti myös vihkiä käyttöön sopivin rituaalein. Tätä varten vietetään erityisiä haalarikastajaisia. Kastamisen jälkeen uutukaiset haalarit saavat erityiset kastemerkin.

Helppis-Hyeena

Joka kevät järjestetään äänestys, kuka on auttanut parhaiten uusia fukseja opintiensä alussa. Voittaja palkitaan kiertopalkinnolla, jota säilytetään Hyeenahuoneella.

Hyeenahuone

Hyeenahuone, joka on kaikkien hyeenoiden vapaassa käytössä, löytyy tällä hetkellä Melanialta Soveltavan fysiikan laitoksen sokkeloista. Hyeenahuoneelta löytyy opiskeluun liittyvää materiaalia, sohva, tietokone ja pientä ajanvietettä sekä usein ihmisiä. Onpa siellä myös jääkaappikin, jonne voi viedä evästä pitkää opiskelupäivää varten.

Hyeenan Murinaa

Hallituksen sähköinen tiedote ajankohtaisista asioista jäsenistölle. Murinaan on koottu tietoja kokouksissa päätetyistä ja muuten työn alla olevista asioista.

Hyeenan postituslista ts. laumalista

Nykyään kaikki uudet jäsenet liitetään laumalistalle automaattisesti jäsenmaksun kirjauduttua. Listan kautta kulkevat ajankohtaiset tiedotteet, Murinat, jaostokuulumiset yms. tärkeät viestit.

Kastajaiset

Hyeenan oma, kakkosten  ja tuutoreiden järjestämä ilta tuoreille hyeenanpennuille rastien ja vapaamuotoisen hauskanpidon merkeissä. Perinteikäs tapahtuma, josta kukaan varttuneempikaan hyeena ei halua jäädä paitsi!

Kaupunkisuunnistus

Koko ylioppilaskunnan yhteinen tapahtuma, viihteellinen Kuopion kaupunkiin tutustumiskisa, joka suoritetaan pienryhmissä, eri ainejärjestöjen tehtävärasteja kiertäen. Järjestetään heti alkusyksystä. Mainio tapa tutustua tuutoriryhmääsi!

Kostajaiset

Tapahtuma, jonka ohjelmasta ja järjestelyistä vastaavat puolestaan fuksit, uuden emännän ja isännän johdolla. Tämä kuuluu myös niihin must-tapahtumiin, jota ei kannata missata!!!

KV-tuutori

Vaihto-opiskelijoiden tuutoreita kutsutaan KV-tuutoriksi. Lisätietoja toiminnasta yo-kunnasta tai omalta KV-vastaavaltamme.

Kyynauha

Yo-kunnan tunnus, keltamusta punottu nauha, joka kiinnitetään yo-lakkiin. Fuksit saavat nauhansa sivistykseen vihkimisessä vappuna.

Liikutus

Syksyisin järjestettävä leikkimielinen tapahtuma hyeenojen liikuttamiseksi sekä fyysisesti että henkisesti.

Teemabileet

Hyeena järjestää vuosittain bileet jonkin teeman ympärillä, esimerkiksi jo perinteeksi muodostuneet naamiaiset tuulipukuteemalla.

Tutustumisilta

Syksyn alussa fukseille ja kaikille muille kiinnostuneille järjestettävä tutustumisiltama esimerkiksi pelailun ja grillailun merkeissä. Paikalta bongaa mitä todennäköisimmin ainakin hallituslaisia ja myös muille hyeenoille tämä on oiva tilaisuus vaihtaa kuulumisia tovereiden kanssa kesän jälkeen.

Tuutori

Jokaisella pienryhmällä on oma tuutori, joka on fuksin tuki ja turva opintien alussa. Neuvoo ja opastaa fuksipalleroita talon tavoille. Tuutorin neuvoja kannattaa uskoa, mutta kaikkea ei kannata ottaa liian vakavasti!